söndag 22 juni 2008

Mord.net


Mord.net - Buthler & Öhrlund

En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat.

En fyrtiosjuårig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare.

Vem är den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö?

Världens poliskårer står maktlösa när en våg av ouppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet i stor skala.

Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kolleger, bland dem Hector Venderaz på FBI, börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden.
Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av Internet ...
~~~~
Betyg: 4 av 5
Spännande och rå deckare. Det som drar ner betyget från ett toppbetyg är att den är lite seg mellan varven men den är helt klart riktigt spännande.
~~~~
Bokfakta:
  • Bokförlag: B Wahlströms
  • Utgivningsår: 2007
  • ISBN: 9132334168


Kidnappad - Danielle Steel

Utanför grindarna till ett kaliforniskt fängelse drar Peter Morgan en lättnadens suck.
Han är äntligen fri och svär på att börja ett nytt liv. Samtidigt blir morddömde Carl Waters frisläppt från samma fängelse.
I den exklusiva stadsdelen Pacific Heights sitter trebarnsmamman Fernanda Barnes fast i en enorm skuldhärva efter det att hennes man gått bort, men alla tror att hon är extremt förmögen.
På andra sidan San Francisco befinner sig Ted Lee, utsliten efter tjugonio års arbete som polis.
Inom några veckor korsas dessa människors liv på ett sätt ingen hade kunnat förutse.
För den rikedom som Fernanda tros besitta lockar till sig uppmärksamhet hon inte vill ha. Någon är ute efter henne och hennes barn för att få del av hennes välstånd. Kidnappningshotet ligger som en tät dimma över deras liv och Ted Lee är den man som får i uppdrag att skydda Fernandas familj. Men dagarna går och männen som vill Fernanda illa kommer allt närmare.

~~~~

Betyg: 3 av 5
Jag gillar ju Danielle Steel även om hennes böcker inte lämnar några djupare spår.
Men de är lättlästa och underhållande.
Dock inte en av hennes bästa.

~~~~

Bokfakta:

  • Bokförlag: B Wahlströms
  • Utgivningsår: 2006
  • ISBN:9132332696


torsdag 12 juni 2008

Otrogen på öppen gata



Otrogen på öppen gata - Belinda Olsson

Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchocken lagt sig förrän det är dags för bebischock. Ut kommer en stilig liten kille, Alex.
Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna?
Agata kan inte hjälpa det. Knappt har den lilla familjen kommit hem från BB förrän hon börjar längta tillbaka till jobbet.
När Aftontidningen behöver någon som kan jobba extra är hon inte sen att tacka ja.
Väl där möter hon den unga snygga vikarien Andy.
Visst är sambon Teo en fantastisk pappa, men lite flirt har väl ingen småbarnsmamma dött av?

~~~~
Betyg: 4 av 5
Dråplig och vass humor, jag gillar den här men historien känns inte avslutad men det kanske är meningen??

~~~~
Bokfakta:

  • Bokförlag: Månpocket
  • Utgivningsår: 2008
  • ISBN: 9170016062

Tillsammans

Tillsammans - Denise Rudberg

Alexander går i privatskola och har en pappa som arbetar på Utrikesdepartementet.
Jakob är den sportige killen med en mamma som jobbar på teve.
Therese är tjejen som förlorat sin mamma i cancer och som bor med sin pappa i en husbåt vid Djurgårdskajen.
De har helt olika bakgrund och skulle aldrig ha träffat varandra och blivit vänner om det inte varit för inspelningen av ett teveprogram på Djurgården.
Efter inspelningen tar Theresas pappa med dem ut till en i ö Stockholms skärgård och de tre ungdomarna blir allt bättre vänner.Men i skuggan lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem ...

~~~~
Betyg: 3 av 5
Jag gillar Denise Rudberg och köpte den här boken utan att veta att det egentligen är en ungdomsroman men den är faktiskt riktigt bra även om den såklart riktar sig till någon kanske lite yngre än mig ;-)

~~~~
Bokfakta:
  • Månpocket
  • Utgivningsår: 2008
  • ISBN: 9170015791

Min bästa väns dotter


Min bästa väns dotter - Dorothy Koomson

Kamryn Matika och Adele Brannon var bästa vänner och trodde inte att något i världen skulle kunna komma emellan dem. Tills Adele gjorde det otänkbara och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv. Den eviga vänskapen är över och Kamryn flyr från London till Leeds för att försöka skapa sig ett nytt liv på egen hand. Några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern, Tegan. Ännu en gång ställs Kamryns liv på ända. Adele - hennes själsfrände - kommer att dö. Och hon själv, som bestämt sig för att aldrig någonsin skaffa några barn, måste kanske bli mamma. Så börjar hennes livs svåraste resa. En resa mot ansvar och insikt, förståelse och förlåtelse, men framför allt mot den stora kärleken.
~~~~
Betyg: 5 av 5
Rörande och så bra bara. Jag älskade den här boken!
~~~~
Bokfakta:

  • Bokförlag: Prisma
  • Utgivningsår: 2008
  • ISBN: 9151848813

Kirurgen



Kirurgen - Tess Gerritsen

Kommissarie Thomas Moore tvingas till sin förtret avbryta sin semester då han meddelas att en seriemördare går bärsärk i Boston. En mördare som väljer ut unga kvinnor, förföljer dem, bryter sig in i deras hem och "opererar dem" för att sedan lämna dem att dö...
Catherine Cordell, läkare, verkar vara knuten till mördaren på något sätt... och det hela utvecklas till en riktigt farlig & spännande katt och råtta-lek...

~~~~
Betyg: 3 av 5
Väldigt spännande bitvis men får lite lägre betyg för att det känns lite seg ibland.

~~~~
Bokfakta:

  • Utgivningsår: 2007
  • ISBN: 0345447840