måndag 22 oktober 2007

En bit av mitt hjärta"En bit av mitt hjärta" - Peter Robinson

Rockfestivalen i Brimleigh Woods sommaren 1969 är utan tvivel årets höjdpunkt för den lilla staden i nordvästra Yorkshire. Band som Led Zeppelin, Pink Floyd och Fleetwood Mac ska uppträda, för att inte tala om den lokala storheten Mad Hatters. Biljettförsäljningen har slagit rekord, vädret kunde inte ha varit bättre och stämningen är på topp. Men tillställningen får ett dystert slut: i en sovsäck hittas en ung kvinna, Linda Lofthouse brutalt knivhuggen till döds.

Kommissarie Stanley Chadwick får i uppgift att utreda mordet. Han är en tystlåten, konservativ polis som har föga till övers för den nya tidens idéer med skränig musik, långt hår och fri kärlek. Men ett brott har begåtts och den skyldige måste gripas - till varje pris. Dessutom har han en dotter i samma ålder som Linda och tanken på att något liknande skulle kunna hända henne är outhärdlig. Trots att tusentals människor funnits på plats verkar ingen ha sett eller hört någonting. Förhören leder ingenstans och inte förrän Chadwicks dotter Yvonne avslöjar att hon vet mer om händelsen än vad hon tidigare vågat säga lyckas man göra ett genombrott. En man grips och döms så småningom till flera års fängelse.

Tjugofem år senare får kriminalkommissarie Alan Banks i uppgift att utreda mordet på Nick Barber, en musikjournalist som höll på att skriva en artikelserie om Mad Hatters. Undersökningarna leder Banks tillbaka till år 1969 och snart visar sig hans eget fall ha kopplingar med mordet som skedde då. Nick Barber hade nämligen inte bara ett musikaliskt intresse av det som hände den där sommaren, han var även biologisk son till den mördade kvinnan Linda Lofthouse!

~~~~~~~~~~~~~~~~

Betyg: 3,5 av 5 :-)

Den är lite rörig i början eftersom författaren hoppar mellan dessa två händelser som boken bygger på. Det tog tid innan jag kom in i den och lärde mig vilka karaktärer som hörde till vilken tidsperiod. Men han skriver bra och den är riktigt spännande och har en oväntad mördare.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Bokfakta:

  • Bokförlag: Minataur
  • Utgivningsår: 2006
  • ISBN: 9789185283330

1 kommentar:

enAnnan sa...

Jag älskar Peter Robinsons deckare och har läst alla!!
Det är bäst att läsa dem i ordning, då de bygger på samma karaktärer, och ofta hänvisar till sånt som hänt förr.
Säkert därför du fann den lite rörig.

Jag börjar tro att jag är en Anglofil för jag älskar böcker från och om den engelska landsbygden (särskilt om det är mord inblandat)
;)

Kramar