lördag 3 november 2007

Svart som natten"Svart som natten" av Ann Cleeves

Det är en kall januarimorgon och staden Lerwick på Shetlandsöarna ligger under ett djupt täcke av snö. Korparna seglar framöver den ensamståendemamman Fran Hunter som just har lämnat sin dotter i skolan och är på väg hemåt när hennes blick plötsligt dras till den frusna marken och ett konstigt bylte som ligger i snön.

Det visar sig vara en ung kvinna, strypt med sin egen halsduk. Fran känner genast igen henne som grannflickan Catherine Ross. Shetlandspolisen kallar genast på förstärkning från Skottland.

Bland invånarna sprids nyheten om mordet blixtsnabbt och rykten om att stadens ensling Magnus Tait är inblandad i mordet börjar florera. När kommissarie Jimmy Perez ignorerar ryktena och istället börjar kartlägga vad som egentligen hänt sprider sig misstankarna vidare och lägger sig som en skugga över den lilla staden.

Grannarna kastar illvilliga blickar på varandra och för första gången låser man sin ytterdörr. Alla känner alla - men en av dem är en mördare. Vem?

~~~~~~~~~~~~~~

Betyg: 3 av 5

Seg inledning men hon skriver bra och den hade inte det slut jag trodde :-) Sånt gillar jag ju. Den har fått utmärkelsen Bästa engelska deckare 2006, vilket jag nog inte instämmer i men smaken är ju som baken.

~~~~~~~~~~~~~~

Bokfakta:

  • Bokförlag: Albert Bonniers förlag
  • Utgivningsår: 2007
  • ISBN: 9789100111601

1 kommentar:

enAnnan sa...

Hmm låter lite intressant i alla fall
:)