torsdag 3 januari 2008

Bitterfittan


Bitterfittan - Maria Sveland

En ful januarimorgon sitter Sara på ett plan till tönt-Teneriffa för en veckas tankepaus. Hon har nämligen insett att hon är bitter trots att hon bara är 30 år. En riktig bitterfitta faktiskt. Det var inte meningen att det skulle bli så här, hon drömde ju bara om kärleken som alla andra. Men nu sitter hon och tänker på alla oförätter som någonsin begåtts mot henne. Tänker på hur lurad hon är av kärleksmyten. Den som får oss att vilja bilda familj. Tänker på alla kvinnor hon känner som, liksom hon, dräneras på energi i familjehelvetet. Ett arv i rakt nedstigande led, från sin rastlösa mammas diskande eksemhänder till Saras nervösa duktighetskomplex.

~~~~~~~~~~~~
Betyg: 4 av 5

Man får sig en tankeställare om jämnlikheten.. rolig, deprimerande, lättläst och tankvärt. Klart värd att läsa. Jag känner (tyvärr!!) igen mig i en del saker alltför väl.

~~~~~~~~~~~~
Bokfakta:
  • Bokförlag: Norstedts
  • Utgivningsår: 2007
  • ISBN: 911301658X

1 kommentar:

Ango sa...

Vad kul att det var samma bok, samtidigt!
Ja, smaken är som baken, och det är himla tur det *ler*. Så tråkigt det skulle vara annars.
Jag har svårt för såna här människor som bara ödslar energi på sånt de inte ens försöker förändra. Man ändrar inget genom hat och bitterhet. Men, visst kände jag igen en del saker...för jag kan också vara en liten bitterfitta ibland *s*.

Kram
/Ango