torsdag 13 mars 2008

Dödläge

Dödläge - Sandra Brown

På väg i bil mot New Mexico för en välförtjänt semester sätter Tiel McCoy på bilstereon och lyssnar förstrött på nyheterna. Hon blir skakad när hon får höra radiorösten meddela att den ökände multimiljonären Russell Dendys 17-åriga dotter, Sabra, kidnappats.

Tiel ser sitt livs chans att göra ett bra reporterjobb. Får hon bara bevaka detta drama är hennes lycka som TV-journalist gjord. Tiel ringer sin chef och meddelar att hon är beredd att hoppa på jobbet. På vägen stannar Tiel till vid ett snabbköp i den lilla staden Rojo Flats. Framme vid kassan överraskas hon och de övriga kunderna av en ung man som under vapenhot förklarar att detta är ett rån, och att de alla är tagna som gisslan.

Situationen blir än mer dramatisk när Tiel känner igen rånarens sällskap. Den unga kvinnan vid han sida är ingen annan än den efterspanade Sabra Dendy och hon är höggravid! Dramat tar en annan vändning när Sabra en stund senare skriker av smärta och värkarbetet sätter igång.

~~~~~
Betyg: 1 av 5
Jag har läst andra böcker av Sandra Brown och gillat dem men den här är en besvikelse.
Språket är helt ok och den är välskriven men en hel bok (nästan) som utspelar sig på ett och samma ställe gör det hela långtråkigt. Dessutom är slutet alldeles för förutsägbart, till och med för mig ;-)

~~~~~
Bokfakta:
  • Bokförlag: Damm förlag AB
  • Utgivningsår: 2005
  • ISBN: 9177157702

Inga kommentarer: