måndag 3 mars 2008

Vattenuret


Vattenuret - Jim Kelly

Philip Dryden, journalist på landsortstidningen The Crow, har mest fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund.
Så när liket av en svårt misshandlad man hittas i bagageutrymmet på en övergiven bil, samtidigt som ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan, får han äntligen något ordentligt att skriva om. De bägge dödsfallen visar sig snart ha flera gemensamma nämnare och ju djupare Philip gräver i historien desto märkligare ter den sig.
Dessutom inser han att händelserna har ett skrämmande samband med en personlig tragedi som drabbade honom för två år sedan.
Jakten på sanningen blir allt intensivare och svaren Philip finner tvingar honom att konfrontera både sin egen skuld - och en kallblodig, hänsynslös mördare.

~~~~~~
Betyg: 2 av 5
Seeeg i början och det kändes som om handligen inte kom framåt alls. Jag läste nog halva boken med tankarna på annat håll men helt plötsligt så var jag fångad och slutet var spännande. Jim Kelly har ett bra språk men det räcker inte riktigt till.

~~~~~~

Bokfakta:
  • Bokförlag: Minataur
  • Utgivningsår: 2005
  • ISBN: 9185283134

Inga kommentarer: