söndag 12 juli 2009

Sommardöden


Sommardöden - Mons Kallentoft

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm.

~~~~
Betyg: 4 av 5
Nästan en fullpoängare, historien är riktigt bra och väldigt spännande. Det som drar ner betyget är Mons sätt att skriva korta meningar som ibland känns helt meningslösa. Men jag gillar ändå boken och kommer att läsa den tredje också :-)

~~~~
Bokfakta:
  • Bokförlag: Natur & Kultur
  • Utgivningsår: 2008
  • ISBN: 9127115755

Inga kommentarer: