tisdag 4 augusti 2009

Åse


Åse - Denise Rudberg

Åse har funnit sig till rätta på Östermalm i Stockholm efter flytten från Olso ett år tidigare. Inredningsbutiken som hon och systern Matilde öppnat har blivit en stor succé och hon har inlett ett förhållande med Manfred, men anar att han ändå inte är rätt för henne. Därför blir hon glatt överraskad när några nyfunna väninnor bjuder med henne på en jakthelg i Värmland med efterföljande smokingmiddag.
Snart är Åse del av ett umgänge fyllt av fester och människor mer än lovligt förmögna som inte behöver bry sig om morgondagen. Hon försöker hålla sig utanför de intriger som utspelas kring nya väninnan Disa och hennes entourage, men kan inte undgå att märka att det inte står riktigt bra till mellan väninnan och hennes man Otto, något hon blir varse på mer än ett sätt...

~~ ~~
Betyg: 5 av 5
Härligt underhållande och en inblick i ett liv som en annan vanlig svensson aldrig får uppleva :-). Denise skriver lika bra som vanligt, jag rekommenderar den varmt!

~~~
Bokfakta:
  • Bokförlag: Albert Bonnier förlag
  • Utgivningsår: 2008
  • ISBN: 9100110795

2 kommentarer:

Orsakullan sa...

Jag har läst hennes tidigare böcker men tycker hon skriver SÅ dåligt! Retar mig till max på hennes "skouppsatsspråk". Är denna bättre?

Milla sa...

Jag gillar ju alla hennes böcker så det är svårt att svara på ;-). Men språket är detsamma så retar du dig på det så gillar du nog inte den här heller..